Rețetă explicată în detaliu, pas cu pas, cu imagini – Dovlecei Pane fragezi și gustoși – Suculenți la interior, ușor crocanți la exterior – Trucuri și secrete
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei medii
- 5 căței usturoi sau după gust
- 100 ml lapte
- 2-4 linguri făină
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
- Verdeață tocată mărunt pentru servit
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în rondele de 5 mm grosime. Nu-i sărăm, ci dăm fiecare rondea prin făina după care le scufundăm în lapte și le dăm din nou prin făină.
Prăjim în ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Transferăm dovleceii pe o farfurie și îi condimentăm cu sare și piper. De asemenea, punem și câte un pic de usturoi mărunțit peste fiecare și îi suprapunem. Procedăm la fel până terminăm de prăjit, condimentând fiecare dovlecel prăjit cu sare, piper și usturoi.
Servim dovleceii fierbinți, alături de sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!