Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Chifteluțe fragede și suculente, din carne de pui – Priviți cum au ieșit, o bunătate, a fost bătaie pe ele…
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de pui
- 300 g ceapă
- 6 felii pâine albă
- 150 ml lapte
- 1 cățel usturoi
- 30 g unt
- 2 linguri maioneză
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 lingură rasă sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 30 g pătrunjel proaspăt
- Ulei pentru prăjit
Din ingredientele de mai sus obținem 20 de chifteluțe
Mod de preparare:
Tocăm ceapa în semiluni subțiri și o prăjim în unt până se înmoaie și începe să se rumenească. Adăugăm și usturoiul mărunțit cu cuțitul, amestecăm și prăjim pentru încă 1 minut. Lăsăm ceapa și usturoiul să se răcească.
Între timp, îndepărtăm coaja feliile de pâine. Punem miezul într-un bol, turnăm și laptele și lăsăm pâinea să se înmoaie.
Trecem carnea de pui, legumele prăjite și pâinea stoarsă (cu mâinile) prin mașina de tocat carne, prin sita mare.
Adăugăm sare, piper, boia, pătrunjelul tocat, maioneza și amestecăm bine, frământând compoziția timp de 3-4 minute. Batem compoziția de pereții bolului de câteva ori: compoziția va deveni mai maleabilă iar chifteluțele își vor menține bine forma.
Modelăm chifteluțele și le prăjim în ulei încins, pe foc mare, timp de aproximativ 90 de secunde pe fiecare parte. După ce se rumenesc frumos, le transferăm pe o tavă de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 15 minute.
Servim chifteluțele suculente alături de garnitura/ sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!