Rețetă rapidă și gustoasă, explicată pas cu pas, cu imagini – Chifteluțe fragede și suculente – Cele mai bune Chifteluțe la Cuptor, pe cuvânt de onoare!
Ingrediente necesare:
- 700-800 g carne, amestecăm porc și vită
- 1 ceapă mare
- 100-120 g miez de pâine albă înmuiată în apă sau lapte
- 100-150 ml apă
- Sare și piper după gust
- 2 căței usturoi
- Ulei pentru a unge tava și chifteluțele
- 1-2 linguri sos de soia – opțional
Mod de preparare:
Punem miezul de pâine într-un bol și turnăm laptele (sau apa ) peste el. Lăsăm să se înmoaie. Tăiem carnea și ceapa în bucăți după care le trecem prin mașina de tocat carne, împreună cu usturoiul și miezul de pâine stors cu mâinile.
Punem toate ingredientele într-un bol, adăugăm sare și piper. Amestecăm și frământăm bine compoziția, adăugând treptat apa în ea. Vom obține o compoziție suculentă din care modelăm chifteluțele cu mâinile umezite în apă.
Punem chifteluțele pe o tavă unsă cu ulei și le ungem și pe ele cu ulei, cu pensula.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 30 de minute. După 30 de minute, dacă tot lichidul s-a evaporat, adăugăm un pic de apă în tigaie. De asemenea, adăugăm și sosul de soia și mai lăsăm chifteluțele la cuptor pentru încă 10 minute.
Servim chifteluțele moi și suculente, alături de sosul din tavă și garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!