Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cartofi, piept de pui și sos Bechamel – Priviți ce bunătate a ieșit, o masă pe cinste!
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- Sare și piper după gust
- 300 g piept de pui
- 1 ou
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură pesmet
- Pătrunjel verde după gust
- 3 roșii
- 40 g cașcaval
Ingrediente necesare pentru sosul Bechamel:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
- Sare după gust
- 1 praf șofran măcinat
Mod de preparare:
Fierbem cartofii în coajă, în apă ușor sărată. Când sunt gata, îi lăsăm să se răcorească un pic, îi curățăm de coajă și îi tăiem în rondele groase de 1-1,5 cm.
Pentru compoziția de carne, tăiem pieptul de pui în bucăți și și trecem prin mașina de tocat carne. Dacă nu aveți mașină de tocat carne, îi puteți toca cu blenderul. Punem carnea într-un bol, adăugăm oul, uleiul de măsline, sarea, piperul, pesmetul, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm foarte bine toate aceste ingrediente. Modelăm biluțe de dimensiunea unei nuci.
Pentru sos, topim untul într-o cratiță. Adăugăm făina și amestecăm continuu. Prăjim compoziția timp de 1 minut după care, amestecând continuu, adăugăm și laptele. Amestecăm foarte bine ca să nu rămână cocoloașe, adăugăm sare după gust și șofranul. Continuăm să amestecăm și fierbem sosul până se îngroașă.
Tăiem roșiile rondele și ungem baza unei tăvi de copt cu un strat de sos. Peste sos punem rondelele de cartofi, în cercuri concentrice de la margine spre centru, punând alternativ și biluțele de carne și rondelele de roșii între cele de cartofi.
Întindem sosul deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. după coacere, separăm preparatul de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Răsturnăm preparatul pe un platou și presărăm deasupra lui cașcaval ras. După gust, decorăm cu frunzulițe de pătrunjel.
Savurați cu poftă! Poftă bună!