Rețetă rapidă și aromată, cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți de casă fragezi și delicioși, gata în 20 minuțele – Aveți nevoie de 1 ou, 100 ml ulei, 200g făină, 1 linguriță praf de copt și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 200 g făină
- Zahăr tos (pentru topping)
Mod de preparare:
Punem într-un bol mare oul, zahărul tos și cel vanilat, sarea, uleiul și omogenizăm cu furculița.
În 2 tranșe încorporăm și făina cernută, amestecând inițial cu furculița după care frământând cu mâna până obținem un aluat omogen, moale, nelipicios și neted.
Din aluatul astfel obținut modelăm biluțe pe care le aplatizăm un pic.
Tăvălim suprafața biluțelor în zahăr după care le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le mai aplatizăm un pic cu degetele. Cu o formă rotundă, facem câteva semiluni superficiale pe suprafața biscuiților.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem biscuiții timp de 10-15 minute, aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. După coacere, îi lăsăm să se răcească. Sunt gustoși și crocanți, perfecți alături de ceai sau la pachet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!