Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți de casă cu lapte – Biscuiți fragezi, moi, fini și delicați – Cu adevărat delicioși, cu adevărat aromați
Ingrediente necesare:
- 115 g unt moale
- 120-130 g zahăr
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 15 g praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 fiolă esență de portocale sau coaja rasă de la 1 lămâie sau 1 portocală
- 500 g făină
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un bol mare. Adăugăm și zahărul și frecăm cu furculița până la omogenizare. Adăugăm sarea, oul și amestecăm cu un tel. Adăugăm și laptele și esența și omogenizăm. Treptat încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Inițial amestecăm cu telul după care frământăm cu mâna până obținem un aluat moale, omogen și nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 15-20 de minute. Ulterior, împărțim aluatul în câteva bucăți și întindem fiecare bucată sub formă de baton cu diametrul de 1 cm. Tăiem în bucățele lungi de 4-5 cm.
Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute aproximativ sau până se rumenesc frumos.
După coacere, lăsăm biscuiții să se răcească și-i pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!