La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Ardei grași umpluți cu varză (pentru iarnă, la borcan) – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ardei grași umpluți cu varză (pentru iarnă, la borcan) – Aveți nevoie de 3 kg ardei grași, 1 kg varză, 350g morcov, 60g usturoi, 150g zahăr și…

Ingrediente necesare:

  • 3 kg ardei grași
  • 350 g morcov
  • 1 kg varză albă
  • 60 g usturoi
  • Ardei iute după gust
  • Jumătate legătură pătrunjel

Ingrediente necesare pentru marinadă:

  • 1 l apă
  • 30 g sare neiodată
  • 150 g zahăr
  • 150 ml oțet 9%
  • 100 ml ulei

Din ingredientele de mai sus umplem 3 borcane de 2 L și 1 borcan de 1 L. În total, noi am avut nevoie de marinadă pregătită din 2,3 L apă.

Mod de preparare:

Tăiem căpăcelele ardeilor grași și îi curățăm de nervuri și semințe. Îi punem într-o cratiță cu apă clocotindă și îi opărim timp de 2 minute. Îi scoatem din apă și îi lăsăm să se răcească.

Tăiem pulpa rămasă în jurul codițelor de ardei: poate fi adăugată în umplutura de varză. Tăiem varza fideluță, dăm morcovul prin răzătoarea mare. Tocăm mărunt ardeiul iute (noi am folosit un ardei iute), pătrunjelul și usturoiul.

Amestecăm varza cu celelalte ingrediente pregătite și umplem ardeii cu compoziția rezultată. Presăm bine.

Transferăm ardeii umpluți în borcane sterilizate, cât mai compact.

Pentru marinadă, turnăm apa într-o cratiță. Adăugăm sarea neiodată, zahărul și amestecăm. Aducem soluția până la punctul de fierbere după care adăugăm și oțetul și uleiul. Amestecăm și așteptăm până marinada începe să clocotească din nou.

Umplem complet borcanele cu marinada fierbinte, le acoperim cu capace sterilizate și le punem într-o cratiță la baza căreia am așezat în prealabil un prosop curat. Umplem cratița cu apă fierbinte, cât să ajungă până la 3/ 4 din înălțimea borcanelor.

Din momentul în care apa din cratiță începe să fiarbă, sterilizăm borcanele (de 2 L) timp de 25 de minute, pe foc mic. După sterilizare, le scoatem din apă, le închidem ermetic, le întoarcem cu susul în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate