Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Vinete la tigaie (cu roșii, ceapă și usturoi) – Se prepară din 2 vinete, 2 roșii, 2 ouă, 1 ceapă, mărar, sare și piper
Ingrediente necesare:
- 2 vinete
- 2 roșii
- 1 ceapă
- 4 căței usturoi
- Mărar proaspăt după gust
- 2 ouă
- Sare, piper, maioneză după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Tăiem vinetele în rondele groase de 5-7 mm. Dizolvăm 1 linguriță de sare în 1-2 L de apă și punem vinetele în soluția obținută. Le lăsăm să se înmoaie timp de 15 minute.
Între timp, tocăm ceapa cubulețe și o prăjim în ulei încins până se înmoaie. Peste ceapă adăugăm cubulețele de roșii, amestecăm și prăjim totul împreună până se evaporă aproape tot sucul eliberat de roșii.
Adăugăm sare, piper, usturoi pisat, mărar tocat mărunt și amestecăm. Gătim compoziția pentru încă 1-2 minute după care o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Scoatem vinetele din apă și le uscăm cu prosoape de hârtie. Le punem într-un bol curat și turnăm peste ele ouăle bătute împreună cu sare. Amestecăm bine și prăjim vinetele într-o tigaie cu un pic de ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți.
Scoatem vinetele pe o farfurie și după ce se răcesc, le îndoim în jumătăți, adăugând în fiecare câte 1 linguriță din compoziția de roșii și ceapă. După gust, putem decora cu maioneză.
Savurați cu poftă! Poftă bună!