La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Vinete la tigaie (cu roșii, ceapă și usturoi) – Se prepară din 2 vinete, 2 roșii, 2 ouă, 1 ceapă, mărar, sare și piper

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Vinete la tigaie (cu roșii, ceapă și usturoi) – Se prepară din 2 vinete, 2 roșii, 2 ouă, 1 ceapă, mărar, sare și piper

Ingrediente necesare:

  • 2 vinete
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 4 căței usturoi
  • Mărar proaspăt după gust
  • 2 ouă
  • Sare, piper, maioneză după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Tăiem vinetele în rondele groase de 5-7 mm. Dizolvăm 1 linguriță de sare în 1-2 L de apă și punem vinetele în soluția obținută. Le lăsăm să se înmoaie timp de 15 minute.

Între timp, tocăm ceapa cubulețe și o prăjim în ulei încins până se înmoaie. Peste ceapă adăugăm cubulețele de roșii, amestecăm și prăjim totul împreună până se evaporă aproape tot sucul eliberat de roșii.

Adăugăm sare, piper, usturoi pisat, mărar tocat mărunt și amestecăm. Gătim compoziția pentru încă 1-2 minute după care o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Scoatem vinetele din apă și le uscăm cu prosoape de hârtie. Le punem într-un bol curat și turnăm peste ele ouăle bătute împreună cu sare. Amestecăm bine și prăjim vinetele într-o tigaie cu un pic de ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți.

Scoatem vinetele pe o farfurie și după ce se răcesc, le îndoim în jumătăți, adăugând în fiecare câte 1 linguriță din compoziția de roșii și ceapă. După gust, putem decora cu maioneză.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate