Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Turte gustoase cu cașcaval și salam, cu aluat pe bază de chefir – Turte aperitiv mai bune decât pizza?
Ingrediente necesare:
- 2 pahare de chefir sau iaurt
- făină integrală de grâu
- 200 grame de cașcaval
- 200 grame de salam
- praf de copt
- ceapă verde
- mărar
- zahăr
- 2 ouă
- sare
- ulei
Instrucțiuni de pregătire:
- Începem prin a da salamul printr-o răzătoare mare, apoi mărunțin ceapa și mărarul. Dăm pe răzătoare 200 grame de cașcaval.
- Într-un vas de sticlă adânc spargem ouăle și adăugăm două linguri de zahăr, o linguriță rasă de sare, condimente pentru legume și chefirul. Batem bine ouăle, folosind un tel, până la omogenizare…
3. Într-un bol, amestecăm o cană de făină cu un pliculeț de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu. Adăugăm faîna în bolul cu compoziția de ouă și amestecăm bine până obținem un amestec omogen, fără cocoloașe…
Dacă amestecul este prea lichid, mai adăugăm făină și amestecăm bine până obținem o consistență asemăntoare iaurtului grecesc…
4. Adăugăm în bol salamul dat pe răzătoare, cașcavalul ras și legumele mărunțite. Adăugăm două linguri de ulei și amestecăm bine, până obținem un amestec omogen…
5. O tigaie medie, nu prea adâncă, o ungem cu o lingură de ulei și o lăsăm la încins. Adăugăm un polonic ( sau 4 linguri mari ) de compoziția în tigaie și o repartizăm uniform. Gătim clătita la foc mediu timp de două minute apoi o întoarcem pe suprafața cealaltă. Este gata!
Poftă bună!