Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Slăninuță de casă în coji de ceapă, ușor de pregătit – Se mănâncă pe nerăsuflate!
Ingrediente necesare:
- 1 kg jumătate de slănină cu carne
- coji de ceapă
- piper negru
- usturoi
- dafin
- sare
Mod de preparare:
- Începem prin a desface ceapa în foi și a o pune într-o străcurătoare adâncă. Spălăm bine sub jet de apă.
2. Spălăm slănina, o uscăm și tăiam în bucăți medii. Pe fundul unei oale adăugăm aproximativ jumătate din cantiatea de coji de ceapă, apoi adăugăm bucățile de slănină și condimentăm cu sare, usturoi, dafin și piper negru…
3. După ce am terminat de adăugat condimentele, punem deasupra cealaltă jumătate de coji de ceapă rămasă și turnăm apă până acoperim complet mâncarea.
4. Acoperim oala cu capac și punem la foc mediu. Lăsăm să dea în clocot apoi așteptăm 20-30 de minute, să fiarbă…
5. Când au trecut cele 20-30 de minute. fără a îndepărta capacul, punem oala în frigider și lăsăm până a doua zi (sau 6-7 ore)… Scoatem din frigidem bucățile de slănină și le întindem pe un prosop de hârtie, apoi le punem pe farfurie… Asta-i tot!
Poftă bună!