Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rulouri aperitiv cu cartofi, crenvurști și cașcaval
Ingrediente necesare:
- 100-150 grame de cașcaval
- două legăuri de pătrunjel
- 1 kg de cartofi
- condimente
- crenvurști
- pesmet
- sare
- ulei
- ouă
- unt
Instrucțiuni de pregătire:
- Începem prin a spăla bine și apoi decoji cartofiorii, după care îi fierbem și adăugăm o linguriță de sare. Când au fiert, îi pasăm bine până obținem un piure omogen. Adăugăm un cub de unt (40-50 grame) și amestecăm.
2. Tocăm pătrunjelul (sau altă verdeață, după gust) și îl adăugăm în oala cu cartofii. Adăugăm piperul și alte condimente, după gust. Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl adăugăm în oală, Amestecăm bine 5-10 minute…
3. Spargem ouăle într-un bol și le batem cu furculița.
4. Modelăm un rulou din compoziția de cartofi în jurul unui crenvurști.
5. Trecem ouăle prin compoziția de ouă și apoi printr-o farfurie în care am adăugat pesmet.
6. Punem ulei într-o tigaie adâncă (cât să acopere jumătate din rulou) îl lăsăm la încins. Prăjim rulourile, întorcdu-le pe toate părțile, până se rumenesc un pic. Este gata!
Poftă bună!