Rețetă rapidă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Turte de casă cu cartofi și verdeață, o bunătate!
Ingrediente necesare:
- 800 grame de făină pentru cozonac
- 2 lingurițe de sare
- 1 ou
- unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg de cartofi
- 4-5 căței de usturoi
- ceapă verde
- ceapă
- spanac
- mărar
- mentă
Mod de pregătire
- Începem prin a curăța cartofii și a-i tăia în cubulețe. Prăjim cubulețele într-o tigaie cu puțin ulei (sau unt) timp de 4-5 minute.
2. Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm peste cartofi. După gust, putem adăugă și ceapa verde, menta sau alte verdețuri, toate mărunțite. Amestecăm bine…
3. Marunțim mărarul și 2-3 căței de usturoi și le adăugăm în tigaie. Amestecăm bine… Umplutura este gata, oprim focul și o lăsăm să se răcească…
4. Într-un bol adânc spargem un ou peste care adăugăm un pahar de apă călduță și o linguriță de sare. Adăugăm trepat făina și amestecăm bine până obținem un aluat moale și nelipicios…
5. Modelăm bila de aluat într-un șnur gros, pe care îl împărțim în aproximativ 20 de bucățele egale…
6. Întindem fiecare bilă de aluat foarte bine, până obținem o foaie subțire de dimensiunile unei farfurii, apoi adăugăm câte o lingură de umplutură de cartofi și o distribuim pe jumătate de foaie…â
7. Acoperim cu jumătatea de aluat rămasă liberă și lipit marginile.
8. Într-o tigaie adăugăm puțin unt și îl lăsăm la încins. Prăjim șuberecul până se rumenește pe ambele părți…
Poftă bună!