Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețeta perfectă pentru prăjituri de casă – Se prepară din 400g unt topit, 6 ouă, zahăr, zahăr vanilat și…
Ingrediente necesare:
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 400 grame de unt topit
- zahăr vanilat
- 6 ouă
- zahăr
- sare
Mod de pregătire:
- Spargem ouăle și adăugăm gălbenușurile într-un bol. Adăugăm o linguriță de zahăr și le batem cu mixerul setat la viteză mare, până capătă o culoare deschisă.
2. Continuăm cu a prepara siropul de zahăr. Într-o oală punem 200 grame de zahăr și adăugăm un pahar de apă. Așteptăm să dea în clocot și lăsăm să fiarbă exact trei minute.
3. Adăugăm siropul de zahăr puțin câte puțin în compoziția cu ouă în timp ce amestecăm cu mixerul…
4. Adăugăm untul topit și amestecăm la viteză mare cu mixerul până obținem o cremă pufoasă…
5. Adăugăm un pliculeț de zahăr vanilat și două linguri de zeamă de lămâie. Amestecăm 5-10 minute până compoziția se răcește și obținem o cremă consistentă…
6. Tranferăm crema într-o pungă de patiserie și o putem păstra la rece aproximativ o lună, fără a-și pierde proprietățile. Atenție, dacă ați scos-o din frigider trebuie să o folosiți pe toată, nu mai poate fi retrigerată a doua oară.
Spor la gătit!