Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă fără coacere, gata imediat – Tort de casă rapid și aromat, cu iaurt și căpșuni

Ingrediente necesare:

  • 200 ml de smântână pentru frișcă (conc. 30%)
  • 800 grame de iaurt grecesc
  • lapte condensat (200 grame)
  • 500 grame de căpșuni
  • 400 grame de biscuți
  • gem de căpșuni
  • zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Mixăm smântâna pentru frișcă și adăugăm treptat zahărul vanilat. Ne oprim atunci când obținem o compoziție spumoasă, frișca.

2. Într-un bol adânc adăugăm iaurtul grecesc peste care turnăm frișca. Amestecăm cu mixerul, la viteză mică, până la omogenizare…

3. Adăugăm laptele condensat, cel de culoare gălbuie fiind mai calitativ. Amestecăm bine, cu mixerul, până la omogenizare…

5. Spălăm căpșunile și le tăiem în jumătăți. Tapetăm pereții formei de copt cu jumătățile de căpșuni.

6. Adăugăm în bolul de sticlă biscuții rupți în bucățele și amestecăm bine. Adăugăm jumătățile de căpșuni rămase și amestecăm iarăși…

7. Tramsferăm compoziția în tava de copt și o repartizăm uniform. Punem desertul la frigider timp de minim 3 ore…

8. După minim 3 ore, scoatem de la frigider și tapetăm tortul cu gem de căpșuni. Asta-i tot!

Poftă bună!