Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu lapte “Dans de Ciocolată” – Rețetă fără coacere, fără făină
Ingrediente necesare:
- o tabletă de ciocolată neagră (90-100 grame)
- o cană mare de lapte (400 ml)
- un plic de gelatină alimentară
- pudră de cacao
- zahăr
- cocos
Mod de preparare:
- Începem prin a adăuga laptele, trei linguri mari cu vârf de zahăr și o linguriță de sare într-o oală. Amestecăm ușor, dăm la foc mic și lăsăm să fiarbă încet…
2. Într-un bol de sticlă amestecăm jumătate de cană de lapte (100 ml) cu două linguri de pudră de cacao și amestecăm bine, până la omogenizare…
3. Adăugăm laptele cu cacao în oala cu lapte de pe aragaz și amestecăm până obținem o compoziție omogenă… Când reîncepe să fiarbă, adăugăm ciocolata dată pe răzătoare sau întreagă (va dura mai mult să se topească) și amestecăm bine…
4. Într-un bol adăugăm gelatina alimentară și amestecăm cu puțină apă până se umflă… Apoi adăugăm gelatina în oala cu laptele și ciocolata de pe aragaz și amestecăm bine până compoziția se îngroașă…
5. Tăiem partea de sus a cutiei de lapte. Turnăm compoziția din oală în cutia de lapte (puteți folosi și altă formă, dacă doriți)…
6. Lăsăm să se răceacă la temperatura camerei, apoi punem în frigider 15 minute… Când s-a răcit, îndepărtăm cutia.
7. Asta-i tot! Pudrăm prăjitura cu fulgi de cocos, cacao sau cu zahăr vanilat și o putem savura.
Poftă bună!