Prăjitura Cabana – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu banană, brânză dulce și ciocolată

Ingrediente necesare:

  • 150 de grame de ciocolată neagră (min. 60%)
  • 200 grame de brânzică dulce de vaci
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 6 banane bine coapte
  • esență de vanilie
  • zahăr

Mod de preparare:

  1. Începem prin a rupe ciocolata neagră în bucăți și a o topi la bain marie. După ce o topim, lăsăm 5-10 minute să se răcească un pic, dar nu să redevină solidă.

2. Într-un blender transferăm brânzica, zahărul și 6 picături de esență de vanilie. Mixăm până obținem o compoziție omogenă…

3. Într-un bol adânc, amestecăm cu mixerul 5-10 crema de brânză aflată la temperatura camerei și ciocolata topită. Adăugăm compoziția de brânză. Amestecăm până la omogenizare…

4. Curățăm bananele de coajă și tăiam capetele.

5. Adăugăm puțină cremă de brânză cu ciocolată pe platoul de servire și o întindem astfel încât să formăm un blat pentru banane.

7. Ungem bananele din abundență cu compoziția formată din cremă de brânză și ciocolată.

8. Adăugăm deasupra încă două banane și ungem iarăși cu cremă.

9. Adăugăm o singură banană peste tortul astfel format. Ungem iarăși cu compoziție pe toate părțile, uniform… Nivelăm bine cu o lingură mare sau cu o spatulă…

10. Tapetăm desertul cu ce dorim, noi am folosit ciocolată topită și miez de nucă. Este gata!

Poftă bună!