Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă “Domnița Neagră” – Negresă de casă glazurată, aromată și însiropată
Ingrediente necesare:
- 250 grame de făină
- o cană de lapte
- o cană de zahăr
- pudră de cacao
- bicarbonat
- 2 ouă
- sare
- oțet
- unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 4 linguri de pudră de cacao
- zahăr
- unt
- ulei
Mod de pregătire:
- Într-un bol adânc cernem făina și lingură cu vârf de pudră de cacao. Adăugăm 2 ouă, o cană de lapte și o cană de zahăr. Amestecăm bine cu mixerul…
2. Adăugăm o lingură de ulei, un cubuleț de unt topit, o linguriță cu vârf de bicarbonat, o lingură de oțet și o linguriță de sare. Mixăm bine până la omogenizare…
3. Tapetăm tava de copt cu hărtie de copt în exces și adăugăm compoziția, repatizând uniform.
4. Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius și coacem 40-50 de bine, verificând periodic ca prăjitura să nu se ardă…
5. Continuăm prin a prepara glazura. Într-o oală punem 4 linguri cu vârf de zahăr, 3 linguri cu vârf de pudră de cacao, jumătate de pahar de apă, o lingură de ulei și un cub mare de unt (50-60 grame). Fierbem la foc mic până obținem o pastă de cacao…
6. Turnăm pasta de cacao peste prăjitura, uniformizând cu o lingură mare… Este gata!
Poftă bună!