Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu cremă de lămâie, la pahar – Rețetă delicioasă și aromată, gata imediat
Ingrediente necesare pentru crema de lămâie:
- jumătate de pahar de suc de lămâie (40-60 ml)
- coajă de lămâie rasă
- 2 gălbenușuri
- biscuiți
- amidon
- zahăr
- unt
Ingrediente necesare pentru crema de smântână:
- 150 ml de smântână pentru frișcă
- 150 grame cremă mascarpone
- zahăr pudră
Instrucțiuni de preparare:
- Începem prin a prepara crema de lămâie. Într-o oală adăugăm gălbenușurile a două ouă, zahărul, un pliculeț de amidon alimentar (5 grame), sucul de lămâie, coaja de lămâie și jumătate de pahar de apă (80-100 ml). Amestecăm bine cu un tel…
2. Punem la foc mic și amestecăm continuu… Când grema se îngroașă o luăm de pe foc și adăugăm un cubuleț (50 grame) de unt. Amestecăm bine până la omogenizare. Am obținut crema de lămâie. Transferăm într=un bol curat o lingură de cremă, iar crema din vas o transferăm într-o pungă de patiserie și o lăsăm deoparte.
3. Folosind un blender, mărunțim 80-100 grame de biscuiți. Topim un cubuleț de unt (50 grame) în cuptorul cu microunde sau la bain-marie și îl adăugăm. Amestecăm din nou…
4. Continuam prin a prepara crema de smântână. Într-un bol adăugăm 100 grame de cremă mascarpone și un plicuțet de zahăr pudră. Amestecăm cu un blender și adăugăm o lingură de cremă de lămâie (cea pe care am dat-o deoparte). Continuam să amestecăm timp în care turnăm smântâna lichidă în timp ce amestecăm.
5. Transferăm crema de smântână într-o pungă de patiserie.
6. Folosind cupe pentru înghețată (sau pahare) începem să dăm forma finală a desertului. La fundul formei adăugăm puțin pesmet. Așezăm un strat de cremă de smântână, unul de cremă de lămâie și apoi iarăși un strat de cremă de smântână. Este gata! Putem orna cu ce dorim (fulgid de cocos, ciocolată, pudră de coajă de lămâie etc.)
Poftă bună!