Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Piept de pui la tavă, foarte fraged și foarte gustos – Piept de pui cu cașcaval și smântână, o bunătate!
Ingrediente necesare:
- 800-900 grame de piept de pui
- 1-2 roșii bine coapte
- o ceapă
Ingrediente necesare pentru sos:
- 5 linguri de smântână lichidă (30% grăsime)
- 200 grame de cașcaval
- 4 ouă
- piper
- sare
Mod de preapare:
- Începem prin a tăia pieptul de pui cubulețe mari, apoi le butem într-un bol adânc din sticlă.
2. Într-un bol, batem ouăle cu smântână, sare și piper negru. Amestecăm bine 5-10 minute, până când compoziția devine omogenă…
3. Adăugăm sosul de ou peste carnea de pui, dăm pe răzătoare aproximativ 100 grame de cașcaval și îl adăugăm peste carne. Amestecăm energic aproximativ 5 minute…
4. Tapetăm tava de copt (aproximativ 20×30 cm) cu hârtie de copt și turnăm compoziția din carne și sos. Uniformizăm cu o lingură mare.
5. Adăugăm deasupra inele de ceapă și felii de roșie. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
6. Punem la copt timp de 25-30 de minute. Scoatem forma din cuptor și răzuim alte 100 grame de cașcaval deasupra. Punem înapoi în cuptor timp de 5-10 minute. Este gata!
Poftă bună!