Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Plăcințele aperitiv cu cartofi, lapte și cașcaval – Pateuri de casă fragede și gustoase

Ingrediente necesare:

  • 500-600 grame de cartofi noi
  • un pahar de lapte
  • 150 grame de cașcaval
  • 200 gramă de făină
  • drojdie uscată
  • ceapă verde
  • zahăr
  • sare

Mod de preparare:

  1. Începem prin a spăla bine cartofii, apoi îi punem la fiert într-o oală, cu tot cu coajă. Fierbem cartofii 10 -15 minute, apoi îi transferăm într-un bol de sticlă și îi pasăm, până obținem un piure. Adăugăm jumătate de pahar de lapte, un pliculeț de drojdie uscată, un oul, o lingură de zahăr, sare după gust și o lingură de ulei.

2. Mărunțim o legăturp de ceapa verde și dăm cașcavalul pe răzătoare. Adăugăm în bol ceapa mărunțită și cașcavalul ras șl amestecăm bine…

3. Adăugăm treptat făina, în timp ce amestecăm. Frământăm aluatul 5-10 minute, apoi îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la dospit până ce aluatul își dublează dimensiunile…

4. Presărăm suprafața de lucru cu făină și punem aluatul pe ea. Împărțim aluatul în 10-12 bucăți egale, cărora le dăm o formă rotundă…

5. Modelăm bucățele de aluat sub formă de gogoși cu gaură. Într-un bol curat spargem un ou și îl batem cu o lingură de lapte. Ungem gogoșile cu compoziția de ou.

6. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Tava de copt o ungem cu puțin ulei înainte de a așeza gogoșile. Coacem timp de 15 – 20 de minute, până când gogoșile capătă un rumen aprins. Asta-i tot!

Poftă bună!