Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pârjoluțe Tradiționale, cu usturoi și ceapă – Pârjoluțe de casă fragede și suculente, cu adevărat gustoase
Ingrediente necesare:
- un kilogram de carnă tocată
- 3-4 felii de pâine albă de casă (150 grame)
- 2 căpățâni de usturoi
- piper negru
- două cepe
- 1-2 ouă
- sare
- ulei
Carnea cea mai potrivită pentru chiftele moi și suculente este spata, dar puteți folosi și alte tipuri de carne, după gust.
Mod de pregătire:
- Începem prin a tăia felii de pâine cubulețe, apoi le adăugăm într-un bol. Turnăm apă cât să se înmoaie, nu până la refuz.
2. Ceapa și usturoiul le dăm prin mașina de tocat carne, pentru a obține o pastă.
3. Într-un vas metalic, punem carnea tocată, ceapa și usturoiul tocate și pâinea înmuiată în apă. Adăugăm sare și piper negru și amestecăm bine…
4. Folosind compoziția din vas, începem să formăm chiftele de dimensiuni mari-medii (cu cât mai mari, cu atât mai suculente vor fi).
5. Punem un cubuleț de unt sau o lingură de ulei într-o tigaie și începem să prăjim chiftelele. Întoarcem regulat chiftelele pentru ca sucul acestora să nu curgă în tigaie.
6. La final, punem chiftelele prăjită într-o oală cu capac în care adăugăm un sfert de pahar de apă. Lăsăm să fiarbă apa 2-3 minute. Asta-i tot!
Poftă bună!