Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gustărică rapidă, sărățele cu cașcaval – Aveți nevoie de 250 ml lapte acru, 500g făină, 100g cașcaval, 2 ouă și…
Ingrediente necesare:
- un pahar de lapte acru sau sana (250-300 ml)
- jumătate de kilogram de făină de grâu
- 100 grame de cașcaval
- o linguriță de bicarbonat
- 1-2 cepe verzi
- 2 ouă
- sare
Mod de pregătire:
- Începem prin a adăuga bicarbonatul în paharul cu lapte acru. Amestecăm.
2. Într-un bol, adăugăm laptele acru, sarea și ouăle. Amestecăm bine până la omogenizare…
3. Tocăm ceapa verde mărunt. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Adăugăm ceapa mărunțită și cașcavalul ras în bolul cu compoziția de iaurt. Amestecăm 5-10 minute…
4. Adăugăm făina în bolul din sticlă și amestecăm până obținem un aluat uniform, fără cocoloașe.
5. Pe suprafața de lucru presărăm făină. Transferăm aluatul din bol și frământăm 5-10 minute…
6. Întindem aluatul astfel încât să formăm un blat cu grosimea de aproximativ 2 cm. Folosind un cuțit ascuțit sau un cuțit pentru pizza, tăiam aluatul în fâșii.
7. Într-o oală sau tigaie înaltă adăugăm ulei și punem la încins. Cand uleiul este încins, adăugăm, pe rând, către o fâșie de aluat. Prăjim aluatul pe ambele părți, întorcând periodic fâșiile.
8. Transferăm sărățelele care sunt gata pe un strat format din 2-3 prosoape de hârtie suprapuse, pentru a se scurge excesul de ulei. Este gata!
Poftă bună!