Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși cu brânză sărată (telemea) – Gogoși aperitiv, fragede, pufoase și gustoase

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 600-700 grame de făină pentru cozonac
  • un pliculeț de drojdie uscată (10 grame)
  • zahăr
  • sare
  • ulei

Ingrediente necesare pentru umplutura de telemea:

  • 150-200 grame de telemea de vacă
  • ceapă verde
  • sare

Mod de preparare:

  1. Într-un bol adânc adăugăm 3 linguri mari, cu vârf, de făină. Adăugăm o linguriță de sare, o lingură de zahăr și 3 linguri de ulei. Adăugăm un pahar cu apă fierbinte și amestecăm bine…

2. Într-un bol separat ametecăm plicul de drojdie uscată cu puțină apă caldă, până drojdia se dizolvă complet.

3. Adăugăm drojdia în bolul cu făină opărită, care s-a mai răcit între timp, apoi amestecăm bine, până la omogenizare.

4. Adăugăm treptat restul de făină în bolul adânc și amestecăm continuu, până obținem un aluat moale, ușor de frământat, nelipicios.

5. Acoperim aluatul cu un bol din sticlă și îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute.

6. Într-un bol curat punem telemeaua de vaci și o fărâmițăm cu ajutorul unei furculițe. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt și o linguriță de sare. Amestecăm bine.

7. Mai frământăm odată aluatul apoi îl împărțim în bucăți egale de dimensiunea gogoșilor pe care ni le dorim. Noi am obținut aproximativ 20 de bucățele.

8. Din bucățelele de aluat modelăm lipii nu prea subțiri, în care adăugăm umplutura de telemea și apoi o învelim cu marginile aluatului.

9. Încingem o tigată adâncă în care adăugăm ulei cam cât să acopere jumătate din gogoșele. Punem gogoșelele la prăjit până când capătă un rumen auriu, frumos. Este gata!

Poftă bună!