Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Dovlecei copți în tavă – Dovlecei cu sos de usturoi, sare, piper și măsline
Ingrediente necesare:
- dovlecei
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- piper negru
- oțet de mere
- măsline
- zahăr
- sare
Instrucțiuni de preparare:
- Începem prin a spăla bine dovleceii și le îndepărtăm coaja fină.
2. Tăiem dovleceii rondele cu o grosime de aproximativ 2-3 cm, apoi punem rondelele într-un bol adânc din sticlă și îi condimentăm cu piper și sare. Adăugăm 2-3 linguri de ulei cu măsline și încercăm să acoperim fiecarea rondea cu un strat subțire de ulei și condimente, prin amestecare.
3. Tapetăm o tavă de copt cu staniol și așezăm rondelele de dovlecei la o distanță de minim 1 cm una de alta. Turnăm uniform în tavă uleiul rămas în bol.
4. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius și coacem rondele timp de 20 minute…. Testăm dacă sunt gata cu o furculiță, înțepând ușor…
5. Continuăm prin a prepara dressing-ul. Într-un bol pisăm 2-3 căței de usturoi, adăugăm două linguri mari de oțet de mere și o lingură rasă de zahăr. Ametecăm bine și așteptăm ca zahărul să se dizolve… Gustăm și ajustăm sosul după gust…
6. Tocăm mărunt mărarul.
7. Când dovleceii s-au copt, îi scoatem din tava de copt și îi așezăm într-un bol de sticlă adânc, în straturi. Peste fiecare strat adăugăm sos de usturoi și mărar tocat. Este gata!
Poftă bună!