Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Covrigei dulci de casă – Covrigei fragezi și aromați, cu brânză dulce
Ingrediente necesare:
- 230 grame de brânzică de vaci
- o cană de făină (150-200 grame)
- bicarbonat de sodiu
- zahăr vanilat
- zahăr
- sare
- unt
Mod de preparare:
- Într-un bol adăugăm o jumătate de pachet de unt (100 grame) tăiam cubulețe, un pliculet de zahăr vanilat și puțină sare. Amestecăm bine, frecând cu furculița, până obținem o pastă…
2. Adăugăm brânzica de vaci și amestecăm bine, apoi continuăm prin a adăuga făina și un pliculet de praf de copt. Amestecăm până ce obținem un aluat fin, nelipicios și omogen…
3. Din aluatul astfel obținut, modelăm un șnur gros și îl tăiăm în bucățele mici…
4. Din bucățelele de aluat modălăm șnururi subțiri și le dăm formă de colăcei. Tăvălim colăceii printr-un bol cu zahăr.
5. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt adăugăm colăceii și îi punem la copt timp de 10-15 minute, până observăm că s-au rumenit puțin. Asta-i tot, este gata!
Poftă bună!