Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornulețe de casă cu unt, fragede și aromate – Rețetă rapidă, ușor de făcut
Ingrediente necesare:
- o cană de lapte (300 ml)
- 200 grame de unt
- 1 kg de făină
- drojdie uscată
- 2 ouă
- zahăr
- sare
Ingrediente necesare pentru sirop:
- o cană de apă
- o cană de zahăr
Instrucțiuni de pregătire:
- Într-un bol adânc amestecăm o cană de lapte cu una de apă. Adăugăm două linguri de zahăr și un pliculeț de drojdie uscată. Amestecăm bine 2-3 minute, să se activeze drojdia. Adăugăm treptat făina, adăugăm un ou și sare, după gust. Amestecăm bine…
2. Frământăm bine până obținem un aluat nelipicios…
3. Acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la dospit 30-40 de minute…
4. Împărțim aluatul în 4 părți egale, cărora le dăm formă de bilă.
5. Lăsăm puțin bilele de aluat să se odihnească, timp în care presărăm suprafața de lucru cu făină. Luam fiecare bilă de aluat și o întindem într-un blat subțire.
6. Încălzim puțin unt într-un bol (la microunde) și ungem blatul. Tăiam aluatul în 16 – 20 triunghiuri cu vârful spre centru.
7. Rulăm fiecare bucată astfel încât să obținem un mic cornuleț. Batem un ou cu lingură mare de zahăr și ungem cornulețele cu această compoziție.
8. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Ungem o tavă de copt cu puțin unt sau o tapetăm cu hârtie de copt și coacem cornulețele 15-20 de minute, până se rumenesc.
9. Într-o oală adăugăm o cană de apă și o cană de zahăr, încălzim la foc mic până zahărul se dizolvă complet. Putem adăuga și un plicuțet de zahăr vanilat sau suc de lămâie, după gust. Când cornulețele sau copt, le scufundăm de 2-3 ori în oala cu siropul de zahăr. Asta-i tot!
Poftă bună!