Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Copănele de pui cu usturoi și ceapă, la tigaie – Rețetă deosebit de gustoasă
Ingrediente necesare:
- 1 kg de copănele de pui
- 4-5 căței de usturoi
- 2-3 cepe
- piper negru
- zahăr
- ulei
- sare
Mod de pregătire:
- Începem prin a tăia copănele de pui în jumătate.
2. Tocăm mărunt ceapa iar usturoiul îl zdrobim fin sau îl dăm pe răzătoare. Într-un bol înalt, adăugăm copănelele și legumele zdrobite și amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper după gust…
3. Punem o linguriță de ulei într-o tigaie adâncă și suficient de mare încât să încapă toată carnea, lăsăm să se încingă și adăugăm zahărul. Cand zahărul s-a topit, adăugăm rapid carnea de pui cu legumele și condimentele din bol și amestecăm bine…
4. Adăugăm apă și lăsăm carnea să înnăbușe sub capac 30-35 de minute, la foc mediu. Carnea ar trebuie să iasă moale și fragedă, cu un gust aparte. Asta-i tot!
Poftă bună!