Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Clătite cu griș aromate și aerate – Fără lapte, fără ouă – Cele mai pufoase și cele mai gustoase Mini Clătite
Ingrediente necesare:
- o linguriță de drojdie uscată
- 2 lingurițe de praf de copt
- un pahar de făină
- un pahar de griș
- zahăr vanilat
- zahăr
- sare
Instrucțiuni de preparare:
- Într-un bol adânc adăugăm făina cernută, zahărul, grișul, praful de copt, o linguriță de drojdie uscată, o linguriță de sare și zahăruș vanilat. Adăugăm un pahar mare (400-500 ml) de apă caldă. Amestecăm bine 5-10 minute până la omogenizare…
2. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm compoziția la dospit aproximativ o oră…
3. După ce aluatul și-a dublat-triplat dimensiunile, îndepărtăm folia și amestecăm manual…
4. Încingem o tigaie în care am topit puțin unt sau o linguriță de ulei. Cu un polonic luăm din aluat și adăugăm în tigaie, modelând o clătită rotundă și groasă (1 cm)…
5. Prăjim clătitele la foc mic și le putem servi cu miere de albine, cremă de ciocolată, gem sau orice alt desert preferăm…
Poftă bună!