Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Castraveți murați în bidoane de 5 litri – Castraveții crocanți și gustoși, buni de te lingi pe degete
Ingrediente necesare:
- Castraveți
- Hrean
- Marar
- Usturoi
- Ienibahar
- Ardei iute
- Piper, dare
Instructiuni de pregătire:
- Începem prin a spăla bine castraveții și a-i lăsa la înmuiat în apă rece pentru 2-3 ore. Apoi îi spălăm iarăși. Tăiam capetele castraveților.
2. Într-un bidon de 5-6 L bine clătit, adăugăm mărar, hrean, bucăți de rădăcină de hrean, usturoi, ardei iute, piper negru, ienibahar și foi de dafin și alte condimente sau plante, în funcție de gust. Legumele le tăiam în jumătăți, pentru a-și elibera aroma.
3. Umplem pe jumătate bidonul cu castraveți, îl scuturăm puțin ca aștia să se așeze și mai adăugăm un set de condimente. Umplem sticla cu castraveți și adăugăm puțin usturoi deasupra.
4. Într-o oală punem 3-4 litri de apă și adăugăm o cană cu vârf de sare grunjoasă ( aprox. 300 grame). Încălzim apa până începe să ne frigă la mână (atenție, nu o fierbem!) și oprim focul. Turnăm saramura în bidon și lasăm minim o saptămână, la loc răcoros. Poftă buna!