La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cârnăciori cu cartofi, o bunătate de zile mari – Rețetă tradițională, cu imagini, explicată pas cu pas

Rețetă tradițională, cu imagini, explicată pas cu pas – Cârnăciori cu cartofi, o bunătate de zile mari

Ingrediente necesare:

  • 700 grame de carne tocată de porc
  • o căpățână de usturoi
  • 250 grame de slănină
  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mari
  • condimente
  • sare

Mod de pregătire:

  1. Începem prin a mărunți cartofii, ceapa și usturoiul. Noi am folosit o mașină de tocat carne automată, dar puteți folosi și o răzătoare. Amestecăm ușor cu mâna…

2. Punem bolul cu legume la un loc călduț și așteptăm până se vor înmuia în propriul suc.

3. Între timp, tăiam slănina în bucățele mici.

4. Amestecăm bine legumele mărunțițe cu slănina și carnea tocată, într-un bol adânc. Adăugăm sare sau alte condimente după gust. Amestecăm până obținem o compoziția păstoasă…

5. Dacă avem mațe naturale le folosim pe acelea, dacă nu putem folosi și membrană artificială. Pregătim ustensila de umplut membrane și injectăm compoziția, răsucind membrana la fiecare 4-5 cm, astfel încât să formăm cârnăciori mici separați…

6. Cu o scobitoare sau cu o furculiță, înțepăm pe alocuri cârnăciorii… Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem la copt timp de 40-50 minute. Înainte să scoatem cârnăciorii din cuptor, mărim temperatura la 220 grade Celsius și lăsăm 2-3 minute, pentru ca cârnăciorii să se rumenească… Asta-i tot!

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate