Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Budincă fină și delicată, cu brânză dulce și smântână – Delicioasă atât caldă, cât și rece

Ingrediente necesare:

  • jumătate de pahar de smântână cu 30% grăsime
  • 500-600 grame de brânzică de vaci
  • un plic de amidon alimentar
  • un plic de zahăr vanilat
  • 50 grame de zahăr
  • stafide
  • 2 ouă
  • sare

Mod de preparare:

  1. Într-un bol adânc adăugăm brânzica dulce de vaci, apoi adăugăm sarea, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, smântâna și amidonul. Amestecăm bine 10-15 minute, folosind un blender vertical (dacă nu avem, putem folosi și mixerul)…

2. Dacă dorim, putem adăuga stafidele sau alte fructe uscate, după gust.

3. Pregătim forma de copt (noi am folosit una cu dimensiunile de 10×20 cm) prin a o tapeta cu hârtie de copt. Turnăm compoziția din bolul de sticlă și o repartizăm uniform.

4. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem la copt timp de aproximativ 40 de minute, verificând periodic. Când este gata, scoatem budinca afară și o acoperim cu un prosop, așteptând 15-20 de minute să se răcească.

Este gata!

Poftă bună!