Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți de casă delicați și aromați – Biscuiți cu brânză dulce, cu aluat pe bază de chefir
Ingrediente necesare:
- un pahar de chefir, iaurt sau lapte acru
- 250 grame de făină pentru cozonac
- un plicuțet de zahăr vanilat
- un plicuțet de praf de copt
- o lingură de zahăr
- ouă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 80=100 grame de făină pentru cozonac
- jumătate de cană de zahăr (aprox. 100 grame)
- jumătate de pachet de unt (100 grame)
- un plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
- Într-un bol sau un pahar gradat curat adăugăm chefirul, zahărul și un gălbenuș de ou.
2. Într-un bol adânc adăugăm făina, praful de copt și zahărul vanilat. Amestecăm ușor și adăugăm untul tăiat cubulețe, apoi frământăm cu mâna până obținem o compoziție uniformă…
3. Adăugăm compoziția de chefir în bolul cu făină și ametecăm bine, până obținem un aluat moale…
4. Începem să preparăm umplutura. Amestecăm făina cu zahăr și zahăr vanilat, adăugăm cubulețe de unt ( aprox. 4-5 cubulețe mici, echivalentul a 70-100 grame) și amestecăm manual cât să obținem firmituri…
5. Tăiem aluatul în două jumătăți egale. Luăm o jumătate și formăm un blat dreptunghiular subțire de aluat pe masa de lucru.
6. Ungem aluatul cu albuș de ou și repartizăm o jumătate din umplutură. Rulăm ca și cum am pregăti o rulada.
7. Tăiam rulada în bucățele de aproximativ 3-5 cm.
8. Procedăm la fel cu cealaltă jumătate de aluat rămasă.
9. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetăm o tavă copt cu hărtie de copt și așezăm, la distănță de 1 cm între ei, biscuiții. Punem la copt pentru 15-20 minute… Este gata!
Poftă bună!