Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Aluat universal, gata în 10 minute – Ideal pentru orice produs de patiserie – Aluat fraged, pufos și aromat
Ingrediente necesare:
- o jumătate de kilogram de făină
- o cană mare (400 ml) de lapte
- un plic de drojdie uscată
- bicarbonat
- zahăr
- sare
- ulei
Mod de preparare:
- Începem prina turna laptele într-un vas adânc, apoi adăugăm drojdia. Amestecând continuu adăugă zahărul (după gust), o vârf de linguriță de sare și două linguri de ulei. La final adăugăm bicarbonatul și amestecăm ușor.
2. Adăugăm treptat făina, prin cernere și amestecând continuu. Frământăm bine până obținem un aluat moale, ușor de frământat și puțin lipicios (trebuie sa avem grijă să nu adăugăm prea multă făină).
3. Punem aluatul într-o pungă de plastic și îl lăsăm la rece (frigider) pentru 2 ore. Dacă nu plănuim să preparăm nimic acum, îl putem ține la frigider până la 3 zile. Dacă vrem să-l păstrăm și mai mult, îl punem la congelator unde va rezista câteva săptămâni fără a-și pierde proprietățile.
Spor la gătit!