Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de înghețată rapid și delicios, gata imediat – Se prepară din 250g căpșuni, 1 cană de smântână lichidă, 3 linguri de zahăr și…

Ingrediente necesare:

  • 250 grame de căpșuni
  • 1 cană de smântână lichidă 30% grăsime (300 mL)
  • 3 linguri de zahăr
  • o lămâie
  • un pahar de iaurt cu căpșuni (150 grame)

Mod de preparare

  1. Începem prin a tăia căpșunile în felii, apoi tăiem feliile în bucățele mici. Adăugăm căpșunile tăiate într-o oală, după care adăugăm zahărul. Stoarcem peste amestecul de căpșuni cu zahăr sucul a jumătate de lămâie.

2. Punem oala la foc mic și amestecăm constant, până căpșunile vor fierbe în sucul propriu.

3. Adăugăm compoziția astfel obținută în blender și mixăm timp de 1-2 minute, până obținem o compoziție omogenă. Transferăm compoziția într-un bol.

4. Piure-ul de căpșuni este încă fierbinte. Îl lăsăm să se răcească după care îl plasăm în frigider timp de o oră jumătate.

5. Cât timp piure-ul se răcește în frigider, tăiam 6-7 căpșuni în felii. Tapetăm pereții vasului în care vom prepara tortul de înghețată cu feliile de căpșuni.

6. Adăugăm smântâna lichidă într-un bol apoi, folosind un mixer, amestecăm continuu până la obținerea unei texturi spumoase…

7. Scoatem bolul cu piure-ul de căpșuni din frigider și adăugăm iaurtul de căpșuni (sau alt fruct, dacă doriți o varietate de arome mai mare). Amestecăm manual timp de 5 minute…

8. Turnăm compoziția din bolul cu piure-ul de căpșuni în bolul cu smântâna spumată (frișcă). Amestecăm până la omogenizare cu o lingură mare, 10 minute…

9. Transferăm compoziția din bol în forma pentru înghețată și o răspândim uniform.

10. Punem forma de înghețată în congelator timp de 3-4 ore, după care o scoatem și o punem într-un vas cu apă călduță timp de 2-3 minute (pentru ca înghețata să se desprindă ușor de formă).

11. Răsturnăm pe un platou înghețata. Asta-i tot. Poftă bună!