Toate vecinele îmi cer rețeta – Roșii marinate în stil coreean – Rețetă deosebită, pentru iarnă, explicată pas cu pas, cu imagini
Ingrediente necesare:
- 2 kg roșii
- 2 ardei grași
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură coriandru
- 1-2 căpățâni usturoi
- 1 ardei iute – opțional
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță boabe de coriandru
- 1 morcov mare sau 2 mici
- 1 ceapă
- 100 ml ulei
- 60 ml oțet 9%
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri sare neiodată
Din ingredientele de mai sus umplem 3 borcane de 1 L
Mod de preparare:
Îndepărtăm cotoarele roșiilor, le tăiem în jumătăți sau în sferturi longitudinale și le punem într-un vas mare. Tăiem ceapa cubulețe și o prăjim în ulei până se înmoaie și începe să se rumenească. Dăm morcovul prin răzătoarea specială (care taie fâșii lungi și subțiri) sau tăiem cu cuțitul dacă nu avem astfel de răzătoare.
Curățăm și ardeii de semințe și de codiță și tăiem pe cei grași în fâșii scurte și groase și pe cel iute în rondele. Punem morcovii și ardeii peste roșiile din vas. Adăugăm și usturoiul pisat, boabele de coriandru, piperul, sarea, zahărul și oțetul. Adăugăm și ceapa prăjită, cu tot cu ulei și amestecăm foarte, foarte bine.
Adăugăm și verdețurile tocate mărunt și amestecăm din nou. Lăsăm legumele la marinat timp de 3 ore, la temperatura camerei, acoperind vasul cu un capac. Amestecăm legumele la fiecare 30 de minute. în timpul marinării, ele vor elibera destul de mult suc.
După cele 3 ore, transferăm legumele în borcane sterilizate, așezându-le cât mai compact. Le aranjăm aleatoriu sau putem punem roșiile la bază pentru conserve aspectuoase. Turnăm și marinada rămasă în bol și acoperim borcanele cu capace sterilizate.
Transferăm borcanele într-o oală la baza căreia am pus prosoape curate. Turnăm apă rece în oală, cât să acopere 3/ 4 din înălțimea borcanelor. După ce apa din oală dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute, pe foc mic.
După sterilizare, scoatem pe rând borcanele din oală și le închidem ermetic imediat. Le întoarcem cu susul în jos, le învelim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Ulterior, le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!