Caserolă cu carne tocată și varză – Rețetă rapidă, gustoasă și savuroasă – Se pun toate ingredientele în tavă și se dă la cuptor
Ingrediente necesare:
- 1 kg varză albă
- 700 g carne tocată
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 3-4 roșii mici (sau sos de roșii)
- 4 linguri smântână
- 20-30 g unt – opțional
- Sare, piper, condimente pentru carne – după gust
- Jumătate pahar orez în compoziția de carne – opțional
Mod de preparare:
Dăm morcovul și ceapa prin răzătoarea mare. Adăugăm 3 linguri de smântână, sare, piper și condimente după gust. Adăugăm și carnea și amestecăm foarte, foarte bine. Tocăm varza fideluță, o sărăm și o frământăm bine cu mâinile.
Într-o tavă adâncă, punem straturi alternative de varză și de carne. Stratul superior va fi unul de varză, peste care punem rondelele de roșii. Ungem roșiile cu 1 lingură de smântână sau le putem stropi cu ulei.
Dacă folosim carne slabă și mai uscată, atunci adăugăm între rondelele de roșii și câteva cubulețe de unt. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30-40 minute. După 30-40 minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!