Cea mai gustoasă Ruladă Aperitiv – Ruladă cu bacon și piept de pui, fragedă, suculentă și aromată
Ingrediente necesare:
- 500-600 g piept de pui
- 300 g bacon sau slănină afumată
- 700-1000 g fleică de porc sau vită
- 10 g muștar dulce
- 20 g usturoi
- 20-30 g sare sau după gust
- 5 g piper măcinat
- 3 g busuioc uscat
- 3 g cimbru uscat
- 3-5 g condimente pentru carne
Pentru modelarea și coacerea ruladei vom avea nevoie de ață alimentară și folie tip manșon (pungă de copt)
Mod de preparare:
Tăiem bacon-ul sau slănina în felii subțiri, tăiem fiecare piept de pui în 3 felii, pe lungime și le frăgezim. Curățăm fleica, îndepărtăm pielițele și grăsimea excesivă de pe ea și o tăiem cu un cuțit, formând un „blat” cu grosime uniformă. Frăgezim.
Sărăm blatul de carne, ungem cu muștar și presărăm deasupra jumătate din amestecul de busuioc, cimbru și piper.
Așezăm feliile de bacon deasupra și apăsăm ușor cu palmele, ca să obținem o ruladă compactă și fără goluri. Așezăm și feliile de piept de pui. Le sărăm, presărăm deasupra și amestecul rămas de condimente și o parte din usturoiul pisat. Apăsăm bine cu palmele.
Rulăm sub formă de ruladă compactă și fixăm rulada cu ață alimentară. O legăm foarte bine ca să-și mențină forma după coacere. Cu mâinile, ungem suprafața ruladei cu un pic de sare, usturoiul pisat rămas și condimentele pentru carne.
Punem rulada într-o pungă de copt, legăm capetele și așezăm totul pe o tavă. Lăsăm rulada să se marineze, la temperatura camerei, timp de 60-90 minute.
Ulterior, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Reducem temperatura la 100 de grade și mai lăsăm rulada la cuptor pentru încă 60 de minute. După coacere, rulada se poate servi imediat: o putem stropi cu zeama eliberată în timpul coacerii. Îndepărtăm ața și o porționăm.
Dacă preferați să serviți rulada ca aperitiv rece, lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei după care puneți-o la frigider pentru 3 sau 4 ore. Ulterior, îndepărtați ața, feliați și serviți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!