Chifle fragede și moi, delicate și aromate – Rețetă fără drojdie – Chifle de casă cu brânză dulce
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 250 g brânză dulce de vaci, moale și păstoasă
- 250 g făină
- 2 linguri ulei
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 7 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 1 gălbenuș pentru uns
- Zahăr pudră pentru decor – opțional
Din ingredientele de mai sus vom obține 12 chifle
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol mare. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, un praf de sare și omogenizăm totul, folosind un tel. Adăugăm și brânza și omogenizăm din nou.
Notă: dacă aveți brânză mai granulată, vă recomandăm să o treceți în prealabil printr-o strecurătoare măruntă sau să o pasați cu blenderul vertical.
Încorporăm și uleiul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. începem prin a amesteca cu spatula după care frământăm aluatul cu mâna. Trebuie să obținem un aluat omogen, ușor lipicios și moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Modelăm un baton pe care îl tăiem în 12 bucăți egale și formăm 12 bile.
Transferăm bilele de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu gălbenuș bătut. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
După coacere, le lăsăm să se răcorească și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!