Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă rapidă și gustoasă, cu adevărat savuroasă – Pulpe de pui la tavă, gătite în varză
Ingrediente necesare:
- 4 pulpe de pui
- o căpățână de varză verde sau roșie
- două linguri de ulei de floarea-soarelui
- un cub de unt ( aprox. 25 de grame )
- piper negru, sare, boia dulce
- sos de soia
- sos de roșii
- busuioc pentru aromă
Mod de preparare:
- Spălăm bine pulpele de pui, apoi adăugăm condimentele după gust: sare, piper, boia, o lingură mare de sos de roșii și de sos de soia. Amestecăm bine, cu mâna, timp de aprox. 5 minute…
2. Lăsăm să marineze aproximativ o oră…
3. Tăiem varza pe lung, felii cu o grosime de aproximativ 3 cm.
4. Pregătim tava de copt. Ungem bine cu ulei, apoi adăugăm feliile de varză. Condimentăm feliile de varză cu sare, piper negru, busuioc.
5. Adăugăm boia dulce. Cu o pensulă ungem feliile de varză cu ulei. Dacă nu avem pensulă, picurăm ulei din sticlă și întindem cu o lingură mare. Astfel condimentele vor pătrunde în varză.
6. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Adăugăm pulpele pe feliile de varză. Punem la copt timp de aprox. 50 minute… Verificăm periodic, iar la final scoatem din cuptor.
Lăsăm să se răcească. Este gata! Putem adăuga ceapă tocată mărunt, după gust.
Poftă buna!