Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură simplă și delicioasă, fără coacere -Se prepară din 120g făină, 100g unt, 1 litru de lapte, 1 cană de zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 120 grame de făină
- jumătate de pachet de unt (100 grame)
- o cutie de lapte (1 litru)
- o cană de zahăr
- 1 linguriță aromă de vanilie
- 1 lingură de amidon
- o cană de apă
Mod de preparare:
- Începem prin a topi untul tăiat cubulețe într-o oală. Când acesta s-a topit și are o consistență uleioasă, adăugăm făina și amestecăm bine…
2. Turnăm laptele puțin câte puțin și amestecăm continuu…
Când vom termina de adăugat cutia de lapte, amestecăm energic încă 5 minute, până ce compoziția va fi aproape de consistența apei…
3. Adăugăm jumătate de cană de zahăr și o linguriță de esență de vanilie. Amestecăm bine și așteptăm ca compoziția să înceapă să fiarbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce devine vâscoasă, asemănătoare uleiului…
4. Scoatem oala de pe foc, lăsăm compoziția să se răcească 15-20 minute, apoi o transferăm într-un vas yena și o punem în frigider pentru 30 de minute.
5. Într-un bol, adăugăm amidonul și o cană de apă și amestecăm bine 5-10 minute…
6. Într-o tigaie adăugăm jumătate de cană de zahăr și încălzim la foc mic până se topește. Adăugăm apă, puțin câte puțin și amestecăm continuu…
7. Adăugăm compoziția cu amidon în tigaie, vărsând din bol puțin câte puțin și amestecând continuu…
8. Scoatem vasul yena din frigider și adăugăm compoziția din tigaie deasupra compoziției de lapte, uniformizând cu o lingură mare sau cu lingura din lemn. Punem din nou la rece pentru 20-30 de minute. Este gata!
Poftă bună!