La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă rapidă și aromată – Prăjitură cu smântână, brânză dulce și cremă de caise

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă rapidă și aromată – Prăjitură cu smântână, brânză dulce și cremă de caise

Ingrediente necesare pentru pandișpan:

  • 2-3 ouă
  • făină
  • zahăr
  • sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • O cană (300 ml) de smântână lichidă pentru frișcă (30% grăsime)
  • un pahar de brânză de vaci (300 grame)
  • smântână pentru gătit (20% grăsime)
  • o cană de zahăr (180 grame)
  • caise la conservă (compot)
  • un plic de zahăr vanilat
  • un plic de gelatină

Mod de pregătire:

  1. Începem prin a prepara pandișpanul. Spargem ouăle și punem albușurile într-un bol și gălbenușurile în alt bol.

2. Cu un mixer, începem să batem albușurile. Adăugăm treptat un vârf de linguriță de sare și o linguriță de zahăr. Amestecăm bine până obținem o compoziție spumoasă…

3. Adăugăm, pe rând, gălbenușurile. Amestecăm bine după fiecare gălbenuș adăugat. Adăugăm două linguri cu vârf de făină pentru cozonac. Amestecăm manual timp de aproximativ 10 minute, până obținem o compoziție omogenă…

4. Luăm o formă de copt de dimensiuni medii (21 cm diametru) și o tapetăm cu hârtie de copt. Transferăm aluatul și repartizăm uniform cu o lingură mare. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem la copt pentru aproximativ 20-25 minute…

5. La finalul coacerii, aluatul își va dubla dimensiunile și va căpăta o textură spumoasă. Îndepărtăm cu atenție crusta formată la suprafață sau pe fund.

6. Micșorăm diametrul aluatului tăind aproximativ 1 cm din margini.

7. Așezăm blatul într-o formă de aceeași dimensiune cu cea în care s-a copt (21 cm diametru). Tapetăm mariginile formei cu folie de acetat de 9 cm.

8. Desfacem conserva de caise (compotul) și însiropăm blatul cu lichidul (siropul) din conservă, turnând aproximativ două-trei linguri mari și împrăștiind cu o pensulă…

9. Într-un bol curat adăugăm gelatina alimentară și turnăm o jumătate de cană de sirop din conserva de caise.

10. Punem caisele din conservă într-un blender și mixăm aproximativ 3 minute, până obținem un piure omogen…

11. Curățăm blenderul și punem brânza în blender. Adăugăm 100 grame de zăhăr și 50 grame de smântână. Mixăm până la omogenizarea completă…

12. Turnăm smântâna lichidă într-un bol de sticlă înalt și începem să amestecăm cu ajutorul unui mixer, setat la viteza cea mai mică. Adăugăm treptat zahăr, câte 50 grame de 2-3 ori. Mixăm până obținem o compoziție cu textură spumoasă…

13. Adăugăm în bolul cu smântâna lichidă compoziția de brânză din blender. Amestecăm cu mixerul 5-10 minute…

14. Topim gelatina în cuptorul cu microunde, în reprize de 10-20 secunde (amestecând după fiecare repriză).

15. Jumătate de gelatină o adăugăm în bolul cu cremă de frișcă, amestecând continuu, iar cealaltă jumătate în bolul cu piure-ul de caise…

16. Turnăm crema de brânză deasupra blatului din pandișpan în forma de copt…

17. Cu ajutorul unei furculițe, facem un ornament la suprafață, amestecând ușor…

18. Punem tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore. Este gata!

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate