Prăjitură fără coacere, super cremoasă și moale – Prăjitură de casă
Ingrediente necesare:
- 500 g biscuiți
- 800 ml lapte
- 7 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri amidon
- 150 g unt
- 4 banane
- Lapte condensat caramelizat pentru decor
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem într-un bol adânc zahărul, făina, amidonul și gălbenușurile. Adăugăm și 100-200 ml de lapte și amestecăm cu un tel, până la omogenizare. Încorporăm și laptele rămas, transferăm compoziția într-o cratiță cu fundul gros și punem pe foc moderat.
Fierbem până crema se îngroașă și apar primele bule pe suprafață. În tot acest timp amestecăm continuu cu un tel ca să nu se lipească și să nu facă cocoloașe. Luăm crema de pe foc, adăugăm untul și amestecăm foarte bine, până la omogenizare. Tăiem și bananele rondele subțiri.
Ungem o tavă yena cu un pic de cremă. Punem un strat de biscuiți în tavă și îi acoperim cu un strat generos de cremă. Punem un strat de rondele de banane, le ungem cu cremă. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi unul de cremă.
Acoperim prăjitura cu folie alimentată, în așa fel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Dăm prăjitura la frigider pentru 8 ore.
Ulterior, îndepărtăm folia și decorăm prăjitura cu lapte condensat caramelizat. Transferăm caramelul pe prăjitură cu ajutorul unui poș.
Savurați cu poftă! Poftă bună!