Rețetă rapidă și aromată, explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă fină și delicioasă, cu gust intens de lapte
Ingrediente necesare:
- 4 ouă mari
- 110 g zahăr sau după gust
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Câteva picături de zeamă de lămâie
- 60 g amidon de porumb
- 2 prafuri sare
- 430 g iaurt grecesc 5% (sau iaurt/ smântână fermentată cu conținut redus de grăsime, separată în prealabil de zer)
- Zahăr pudră pentru decor
Pentru acest desert am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm, înalt de 10 cm
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul la viteză mare, timp de câteva minute până obținem o compoziție albicioasă și pufoasă. Adăugăm amidonul, coaja de lămâie, iaurtul grecesc și mixăm la viteză mică până la omogenizare.
Separat, mixăm albușurile împreună cu sarea și câteva picături de zeamă de lămâie, până apar vârfuri persistente. Treptat și în porții mici, încorporăm spuma în compoziția de iaurt, amestecând ușor cu spatula, realizând mișcări circulare de jos în sus.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, așa cum se vede în imaginea de mai jos. Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm și dăm tava de masă de câteva ori. Coacem desertul în cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade, timp de 60 de minute sau până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea. Dacă începe să se rumenească prea tare și prea repede la suprafață, atunci acoperim cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
Lăsăm desertul să se răcească în cuptorul oprit: în acest timp ca căpăta o formă neobișnuită, inedită. Ulterior, scoatem din tavă, îndepărtăm hârtia de copt și așezăm desertul pe un platou. Pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!