Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu foi cu miere și cremă de smântână – Prăjitură de casă Medovik – Gata în 30 de minute – Simplu și gustos!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 3 linguri mari de miere
- o cană de făină (300 de grame)
- jumătate de cană de zahăr (150 de grame)
- un pachet de unt (150-200 grame)
- o linguriță de bicarbonat de sodiu sau praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- două căni de lapte (600 mL)
- jumătate de cană de zahăr (150g)
- 3 lingurițe cu vârf de amidon alimentar
- jumate de pachet de unt (100g)
Mod de preparare:
- Într-o oală adăugam zaharul, untul și mierea. Punem la foc mic și amestecâm până untul se topește și compoziția se omogenizează complet.
2. Agăum praful de copt (bicarbonatul), amestecăm continuu și așteptăm până compoziția începe să fiarbă.
3. Când compoziția începe să fiarbă îndepărtâm vasul de pe foc, transferăm compoziția într-un bol și așteptâm aproximativ 10 minute să se răcească. Adăugâm fiecare ou pe rând și amestecâm bine…
4. Adăugăm o cană de făină. Amestecâm bine până la omogenizare…
5. Împărțim aluatul astfel obținut în două jumătăți egale. Întindem cele două jumătaț în două tăvi de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius și coacem timp de 10-15 minute.
6. Tăiam cu atenție, pe lungime, aluatul astfel obținut în jumătate. Vom obține 4 foi subțiri de aluat.
7. Într-un bol amestecăm laptele cu zahărul și amidonul. Transferăm compoziția într-o oală mică și o punem pe aragaz la foc mic până începe să fiarbă. După ce începe să fiarbă, adăugăm untul și amestecăm bine…
8. Așezăm primul blat pe un fund de masă și îl ungem cu crema astfel obținută. Adăugăm deasupra al doilea blat și repetăm procedeul cu cele toate patru blaturi.
9. Tapetăm cu cremă și părțile laterale. Dacă ne-au mai rămas firmituri de aluat, îmbrăcăm cu ele tortul. Putem folosi și fulgi de cocos.
Asta-i tot! Poftă bună!