Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Înghețată de casă gata în doar 2 minute – Ai nevoie de 1 banană coaptă, pudră de cacao și ciocolată amăruie

Ingrediente necesare:

  • o banană bine coaptă
  • pudră de cacao
  • ciocolată amăruie

Înainte de a trece la pregătirea înghețatei, punem banana tăiată în felii subțiri (bananele, dacă doriți mai multă înghețată) în congelator timp de aproximativ 40-60 minute (o oră).

Mod de pregătire:

  1. Scoatem rondelele de banană din congelator și le transferăm în blender.

2. Adăugăm pudra de cacao. Dacă dorim să fie mai dulce, putem adăuga și o linguriță de zahăr pudră sau o linguriță de zahăr vanilat (ținem cont de faptul că bananele bine coapte sunt deja dulci).

3. Punem capacul blenderului și mărunțim totul timp de 1-2 minute. Scoatem capacul și omogenizăm manual, cu o lingură, compoziția de înghețată. Punem iarăși capacul și pasăm timp de 2-3 minute, până obținem o compoziție omogenă.

4. Transferăm înghețata din blender într-o cupă de înghețată sau într-un bol. Ornăm cu ciocolată neagră dată pe răzătoare, sau cu zahăr pudră, după gust. Putem folosi și toping.

Poftă bună!