Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă fără făină – Prăjitură cu mac, brânză dulce și smântână – Gata în 2 timpi și 3 mișcări

Ingrediente necesare:

  • un pahar de smântână (200 grame)
  • jumătate de pachet de unt (100 grame)
  • jumătate de kilogram de brânză de vaci dulce
  • 50-100 grame de zahăr, după gust
  • un plic de zahăr vanilar (30 grame)
  • un plic de semințe de mac (30 grame)
  • un pliculet de amidon (15 grame)
  • două linguri suc de lămâie
  • fructe uscate
  • fulgi de cocos
  • 4 ouă

Instrucțiuni de preparare:

  1. Într-un bol adânc punem brânzica de vaci, zahărul, zahărul vanilat, untul, sucul de lămâie și smântâna. Amestecâm cu mixerul până la omogenizare, aproximativ 5 minute…

2. Adăugăm amidonul. Adăugăm ouăle pe rând și amestecăm după fiecare ou adăugat. Amestecăm până când compoziția capătă un aspect uniform, încă 5-10 minute…

3. Într-un bol separat, mai mic, transferăm 3-5 linguri de compoziție și o amestecăm, manual, cu semințele de mac.

4. În bolul mare, adăugăm fructele confiate și coaja de portocală, Amestecăm 3-5 minute, ca acestea să se distribuie uniform…

5. Pregătim un vas yena, pe care îl tapetăm cu hârtie de copt. Ungem hârtia de copt cu unt (sau cu ulei de măsline). Transferăm, întâi, compoziția din bolul mic (cu mac) și o întindem uniform pe fundul vasului yena.

6. Adăugăm deasupra compoziția din bolul mare, o răspândim uniform cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri mari. Nu amestecăm.

7. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Coacem timp de 40 de minute…

8. Lăsăm prăjitura să se răcească complet, la temperatura camerei, timp de aproximativ 30 de minute. Apoi o punem în frigider timp de o oră.

9. Scoatem prăjitura din frigider și o tapetăm cu fulgi de cocos sau cu fulgi de ciocolată.

Asta este tot! Poftă bună!