Rețetă simplă și rapidă, cu imagini – explicată pas cu pas – Fursecuri de casă cu gem – Fursecuri moi și sfărâmicioase
Ingrediente necesare:
- 120 g unt
- 60 g zahăr pudră
- 1 ou mediu sau 50g albușuri
- 200 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt – opțional
- 1 praf de sare
- 8 g zahăr vanilat
- Gem de fructe după gust
Toate ingredientele necesare trebuie să fie la temperatura camerei!
Mod de preparare:
Mixăm untul moale la viteză mare, timp de 1 minut. Adăugăm zahărul pudră și cel vanilat, sarea și mixăm timp de 3-4 minute până obținem o compoziție albicioasă, omogenă și pufoasă.
Adăugăm oul și mixăm timp de 3 minute. Treptat adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând cu spatula. Vom obține un aluat omogen și vâscos, care nu trebuie amestecat mult după omogenizare. În cazul în care aluatul este prea moale sau lichid, mai adăugăm un pic de făină.
Transferăm aluatul într-un poș cu dui de ornare „B6”. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și modelăm fursecurile cu ajutorul poșului. Realizăm câte o adâncitură în mijloc, cu degetul. Umplem adânciturile cu gem.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10-12 minute. Gemul se va lăsa în timpul coacere, așadar imediat după ce scoatem tava din cuptor putem completa cu câte un pic de gem. Lăsăm fursecurile să se răcească complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!