Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură simplă, rapidă și aromată, fără făină – Aveți nevoie de 2 pahare de iaurt, 4 ouă, zahăr și amidon

Ingrediente necesare:

  • 2 pahare de iaurt (400 grame)
  • un plic mare de amidon alimentar (40-50 grame)
  • 4 ouă
  • zahăr sau zahăr vanilat

Instrucțiuni de pregătire:

  1. Începem prin a îndulci iaurtul cu o linguriță mică de zahăr sau mai mult, după gust. Dacă preferăm aroma de vanilie, putem folosi un plic de zahăr vanilat. Turnăm iaurtul într-un bol adânc.

2. Adăugăm ouăle. Amestecăm bine cu un tel până compoziția devine omogenă, apoi adăugăm plicul de amidon alimentar și amestecăm încă 5-10 minute…

3. Tapetăm o formă de copt înaltă cu hârtie de copt, astfel încât hârtia să acopere complet marginile formei. Turnăm amestecul din bol în formă și agităm ușor până la distribuirea uniformă a compoziției.

4. Preîncălzim cuptorul la 160-170 grade Celsius. Putem la copt timp de aproximativ 30-50 minute… Verificăm periodic pentru a ne asigura că prăjitura nu se arde…

Așteptăm 15-20 de minute să se răcească. Este gata!

Poftă bună!