Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Conopidă la cuptor, în vas yena – Rețetă simplă și savuroasă, cu adevărat gustoasă

Ingrediente necesare:

  • sare, piper, chimen și alte condimente, după gust
  • un pachet de mozzarella (200-300 grame)
  • una-două conopide mari
  • ulei de măsline
  • 1-2 cepe
  • coriandru
  • ardei gras
  • 2-3 roșii coapte
  • usturoi granulat
  • cașcaval

Mod de pregătire:

  1. Începem prin a separa conopida în bucățele. Adăugăm bucățelele de conopidă într-o oală. Adăugăm una-două căni de apă, sare, piper, chimen sau alte condimente, după gust. Fierbem conopida timp de 15-20 minute…

2. Continuăm prin a toca ceapa în bucățele mici, apoi o punem într-o tigaie. Adăugăm 1-2 linguri de ulei de măsline și sare, după gust. Călim ceapa la foc mic.

3. Tăiem ardeii grași (roșu, galben, verde) în felii, după care tăiam feliile în bucățele mici. Adăugăm ardeii în tigaie. Gătim legumele, sub capac, la foc mic.

4. Într-un bol, dăm roșiile pe răzătoare. Vom obține o pastă de roșii.

5. Adăugăm pasta de roșii, piperul, chimenul, usturoiul tăiat cubulețe fine, boia dulce în tigaie. Gătim la foc mic și amestecăm continuu până obținem o compoziție de consistență crescută.

6. Scurgem conopida de apă și o transferăm din oală într-un bol. Adăugăm coriandru și ulei de măsline. Pasăm compoziția cu o furculiță și amestecăm…

7. Transferăm compoziția cu conopidă din vasul yena în forma de copt. Uniformizăm folosind o lingură mare.

8. Adăugăm compoziția cu ceapă din tigaie deasupra. Uniformizăm.

9. Dăm cașcavalul pe o răzătoare mare deasupra vasului de copt, până acoperim toată suprafața.

10. Preîncălzim cuptorul la 250 grade Celsius. Punem vasul la copt timp de 25-30 minute. Este gata!

Puteți presăra mărar, coriandru, sau alte condimente deasupra. Poftă bună!