Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Castraveți marinați pentru iarnă, crocanți și picanți

Ingrediente necesare pentru un borcan:

  • castraveți de dimensiuni medii
  • 2-3 căței de usturoi
  • frunze de dafin
  • frunze de vișin
  • 2-3 legături de mărăr
  • hrean
  • piper negru
  • ardei iute (chili de preferat)
  • alte condimente în funcție de gust

Ingrediente necesare pentru marinadă:

  • 2-3 linguri mari de sare (pentru un litru)
  • 2 lingurițe de zahăr (pentru un litru)
  • 4-5 lingurițe de oțet (pentru un litru)

Mod de pregătire:

  1. Spălăm bine borcanele, apoi așezăm la fundul fiecărui borcan două legături de mărar, hreanul, frunzele de coacăze, frunzele de vișin, și usturoiul tăiat felii. Puteți adăuga și alte mirodenii, după gust.

2. Spălăm bine castraveții și așezăm primul strat de castreveți în picioare, iar al doilea strat culcați.

3. Într-o oală punem 5-6 litri de apă la fiert ( în funcție de numărul de borcane pe care le pregătim ). Când apă începe să fiarbă, îndepărtăm vasul de pe foc și turnăm apa în borcane. Așteptăm 15-20 de minute, până temperatura apei devine suportabilă la mână.

4. Transferăm apa din borcane înapoi în oală. Adăugăm în apă sarea și zahărul. Când apa începe să fiarbă, adăugăm oțetul și fierbem încă 1-2 minute.

4. Oprim focul și putem marinada din oală înapoi în borcane. Închidem etanș capacul și răsturnăm borcanele cu fundul în sus.

Transferăm borcanele în cămară sau în beci, la loc răcoros și umbrit. Asta-i tot!

Poftă bună!